Årsmöte

10 februari var det dags för årsmöte i klubbstugan för val av styrelsen och organisationen, och genomgång av förra årets händelser och ekonomi. Det bjöds på fika och Bitte och Marie tackades för det gångna årets arbete med blommor och applåder.

Förra årets händelser och ekonomi
Under 2018 hade klubben 56 medlemmar och höll under året hölls valpkurser, allmänlydnadskurser, en rallylydnadskurs, spår-/sökkurser, samt viltspårskurser. Under året genomfördes även ett antal “öppna träningar”, liksom träning på eget initiativ. Under våren genomfördes en tävling under våren i spår (elitklass). Under året har lillstugan fått en ansiktslyftning med ny rödfärg och påbörjad vitmålning. Storrummet i klubbstugan har fått ommålat tak och snickerier samt nya tapeter. Den största intäktskällan för klubbens ekonomi under 2018 bestod av kursavgifter från kurserna, vägstädningen under våren och försäljning av lotter via Folkspel. Andra viktiga intäktskällor har bland annat varit servering, medlemsavgifter och försäljning av plastpåsar.

Val av styrelsen och övriga organisationen
Nyval till styrelsen var Julius Landberg som vice ordförande och Joline Heinebäck som ledamot, och Joline Björkegren och Bitte Lövgren som suppleanter. Omval till styrelsen var Camilla Karpéus som ordförande, Madelene Torvaldsdotter som sekreterare. Utöver styrelseposterna valdes Marita Halgesson och Mikael Åsberg om som revisorer ännu ett år. Till valberedning valdes Karin Lindgren, Axel Björkegren och Eva Wik.

Tävlingsresultat
Klubben har under året fått tre nya champions: Kingen som blev Norsk och Finsk utställningschampion, Zorro som blev viltspårschampion och Thello som även han blev viltspårschampion. Årets klubbmästare blev Marie Torvaldsdotter Björkegren och Fina i lätta personspåret, Monica Torvaldsdotter och Zorro i svåra personspåret och Monica Torvaldsdotter och Zorro i viltspåret.

20190210_144852

Annonser

Avslutningstävling för tävlingslydnadskursen

Som avslutning på höstens tävlingslydnadskurs var det bestämt att deltagarna skulle testa vara med i en startklass i lydnad. 20:e oktober var det dags i Tranås, med fyra deltagare från Boxholm som alla blev godkända. Kursen har haft två deltagare till, men de fick tyvärr endast vara med som hejarklack p.g.a. karenstid er på läkemedel. Utöver att bli godkänd lyckades även Marie och Amira hamna på en andraplats. Stort grattis till alla, med ett extra grattis till Marie!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tävling i elitspår

13 maj 2018 genomfördes vårens brukstävling i spår, elitklass. Solen sken och fyra ekipage lyckades med att både slutföra alla tre delarna i tävlingen och att få godkända poäng. Grattis till alla de fyra ekipagen, och ett extra stort grattis till vinnaren som kom upp i tillräckligt med poäng för ett certifikat!

Stort tack också till alla funktionärer som hjälpte till både innan och under tävlingsdagen – utan er hade tävlingen inte gått att genomföra!

_DSC4108