Anläggningen

Boxholms Brukshundklubb har en anläggning 3 kilometer söder om Boxholms centrum där alla medlemmar är välkomna. Hela klubbområdet får användas fritt om det inte pågår en kurs just då. När ingen nyckelansvarig finns på plats finns det en låst bom för uppfarten för att minska risken att obehöriga är på området. Om du inte själv har nyckel kan du parkera bilen innan bommen. Tänk på temperaturen i bilen om det är soligt ute eller kall vinter!

Infart

Det finns en stor, delvis inhägnad träningsplan där det hålls kurser och där man som medlem själv kan träna med sin hund. Löptikar är välkomna på planen så länge det inte pågår någon tävling där löptikar inte får delta. Bajs ska plockas upp och slängas i tunnan. I anslutning till planen finns också strålkastare för kurser på kvällstid när det har mörknat ute, liksom en domarstuga för tävlingar. Det finns bänkar under tak där man kan sitta och titta på samtidigt som man är skyddad från nederbörd.

Appellplanen nerifrån

Om du bär en gul reflexväst när du tränar på vår plan, så signalerar du till alla att din hund behöver extra avstånd till människor eller hundar. Du tränar då förstås med kopplad hund. Du har fortfarande strikt ansvar för din hund, förstås, men andra hundägare påminns om att visa extra hänsyn till din hund. Tänk på att alla inte känner till vad västen betyder, så välj träningsplats på planen så att det blir så lite störningar som möjligt, för din hunds skull och för andra som vistas på planen.

Appellplanen uppifrån

På anläggningen finns även en klubbstuga med toalett, kök och ett samlingsrum där vi samlas för fikastunder och möten om det inte är tillräckligt fint väder för att sitta utomhus. Hundar är också välkomna in. Tänk på att klubbstugan är gemensam och att de inte finns varken städpersonal eller kökspersonal – det är vi medlemmar som gör så gott vi kan, och vi hjälps åt. När ingen nyckelansvarig finns på plats är stugan låst . Om du inte själv har nyckel kan du alltså inte använda stugan utanför bokade tränings-/mötestider.

Klubbstugan

Boxholms skogar låter brukshundklubben använda delar av den närliggande skogen för spårkurser och även för en årlig spårtävling. Anläggningen ligger även i anslutning till Östgötaleden och naturområden som tillåter trevliga promenader längs med Svartån. Är det varmt ute så är det även möjligt för hundarna att bada i Svartån 30 meter nedanför träningsplanen.

Bad

Annonser